Cool2bFit

Gezonde leefstijl voor kinderen

Kerngerichte aanpak


Het doel van het project “kerngerichte aanpak van kinderen met overgewicht/ obesitas” is een gezondere bevolking in de gemeente Berkelland. We kiezen ervoor om te beginnen bij de jeugd. Door een gezamenlijke aanpak kan veel worden bereikt. In dit project is het een gezamenlijke multidisciplinaire aanpak vanuit gemeente, GGD en de eerstelijns zorg. Het doel is om kinderen structureel bij lokale verenigingen te laten bewegen.

Wat is Cool2BFit?Cool 2B Fit is een sportief en leuk sportprogramma voor kinderen met overgewicht. Ook krijg je informatie over gezond eten en tips hoe je een gezondere levensstijl op langere termijn kunt volhouden. Bij Cool 2B Fit kun je fitnessen, sporten, bewegen en lekker bezig zijn. Dit kan in een groepje, waarmee bijvoorbeeld allerlei spellen worden gespeeld of waarmee gevolleybald of gevoetbald wordt. Maar het kan ook in je eentje, bijvoorbeeld op fitnesstoestellen. Er is altijd een kinderfysiotherapeut en sportinstructeur bij Cool 2B Fit die de kinderen begeleidt en zorgt dat je plezier beleeft aan het sporten.


De kinderen trainen een half jaar bij Cool 2B Fit en daarna nog een half jaar met de hele Cool 2B Fit groep bij een sportschool of sportvereniging. In dat jaar heb je ontdekt hoe leuk sporten is en dat sporten goed is om overgewicht tegen te gaan. Wanneer je nog niet aan sport doet, ga je samen met je ouders en de Cool 2B Fit begeleiders kijken welke sport je het leukst vinden om te doen na Cool 2B Fit.

Aanmelding

Signalering van overgewicht en aanmelding voor het Cool2Bfit-programma verloopt via de huisarts, jeugdarts, kinderarts, paramedicus of verpleegkundige.

Voorwaarden voor deelname*

- kinderen met licht/sterk verhoogd gewicht zonder medische oorzaak

- er zijn geen gedragsproblemen of ernstige leerstoornissen

- een eerdere interventieplan heeft onvoldoende effect gehad

* het team van BerkellandFit kan hierin adviseren

Kosten

Er is een ouderbijdrage (ca 15,-- p.m.) over een periode van anderhalve jaar.

Er nemen drie disciplines, diëtist, psycholoog en kinderfysiotherapeut, deel aan het Cool 2B Fit programma. Iedere discipline afzonderlijk, met uitzondering van de psycholoog, declareert de zorgkosten bij de desbetreffende zorgverzekeraar 

Data en locatie


Start september 2014 (afgerond)

Lokatie: Neede

Aanmelden niet meer mogelijk


______________________________


Start mei 2016 (afgerond)

Lokatie: Eibergen

Aanmelden niet meer mogelijk


______________________________


Start oktober 2018 (vol)

Lokatie: regio Borculo

Aanmelden niet meer mogelijk


______________________________


Start 2021

Lokatie: nog niet bekend (Berkelland)

Aanmelden mogelijk via Cool2bFit.nl/aanmelden


Exacte data, tijdstip en locatie volgt via deelnemers


Het Cool2bFitprogramma wordt afwisselend in de diverse kernen van de gemeente Berkelland uitgevoerd. Bij voldoende aanmeldingen starten we weer een nieuw team. 

Vrijblijvend aanmelden kan via www.cool2bfit.nl/aanmelden