GLI

Meedoen gaat als volgt:


Als uw huisarts heeft bepaald dat u mee kunt doen dan meldt u zich aan op de site : https://fd7.formdesk.com/hoog/GLI_HZOA


Na aanmelding ontvangt u van het behandelteam een oproep voor de intake van het programma.


Meedoen, en dan?

U krijgt maximaal twee jaar begeleiding. De eerste periode (afhankelijk van het programma) is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kunt blijven volhouden.Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie?


De GLI is bedoeld om te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. De GLI richt zich op gezonde eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met zaken die een gezonde leefstijl moeilijk maken, bijvoorbeeld stress en slaapgebrek. De duur van het programma is 24 maanden, dit is opgedeeld in een begeleidingsfase en een onderhoudsfase.


In Oost-Achterhoek (gemeenten Winterswijk, Aalten, Oost-Gelre en Berkelland) gebruiken het programma '"Slimmer' . 


‘SLIMMER’ draagt bij om type 2 diabetes te voorkomen. Het programma bestaat onder andere uit een voedings- en beweegprogramma en duurt in totaal 24 maanden. De begeleiding is in handen van een leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut. Voor meer informatie: www.nogslimmer.nl


Hier vindt u meer informatie over Slimmer.


Voor wie is het SLIMMER programma bedoeld?


SLIMMER is een programma voor volwassenen met obesitas (BMI 30 - 40) of overgewicht (BMI ≥ 25) en een gezondheidsrisico (bijvoorbeeld een verhoogde bloedsuiker). Een verwijzing is nodig van de huisartsenpraktijk.


Hoe kan u zich aanmelden:

  • Meld u aan bij uw huisartsenpraktijk.
  • U wordt uitgebreid geïnformeerd en hoort of u in aanmerking komt voor de GLI
  • U besluit daarna om wel of niet mee te doen
  • U wordt vervolgens doorverwezen naar een behandelteam

Wat houdt meedoen in?

  • U krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een leefstijlcoach en een fysiotherapeut/oefentherapeut.
  • Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De kosten voor het SLIMMER programma worden, onder voorwaarden, geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Uw huisarts kan u verder informeren.